Så ger du hemmet ett visuellt lyft i vår

Äntligen går vi mot ljusare tider igen. För dig som fått nog av vinterns plädar, tekoppar och just nu rasar av frustration över våren som dröjer – här kommer fem riktigt grymma inredningstips. Följ dem så får hemmet ett rejält visuellt lyft i vår!

Tips 1: Fototapeter på väggarna

Vill du inte lägga enorma summor på att förändra hemma, är ett av de allra bästa tipsen att gå loss på någon av dina väggar. Ett enkelt sätt att göra rummet mer levande är att använda sig av fototapeter. De kan du enkelt använda som en fondvägg, istället för att bara måla väggen i en färg. Just fototapeter är verkligen en trend som fått ett stort uppsving de senaste åren, och man ser det i fler och fler inredningsmagasin. Det är dags att glömma alla dina fördomar som kanske poppar upp när du tänker på din mormors gamla fototapeter från 1970-talet. Numera finns fototapeter i en hel uppsjö färger och motiv och självklart kan du dessutom välja dina egna fotografier för att sätta en än mer personlig prägel i hemmet!

Tips 2: Vardagsrumsmattan

Hemmets naturliga vrå. Här spenderar vi mycket tid; oavsett om du använder vardagsrummet till din dagliga yoga, tv-seriemaraton eller hemmajobb. Det lönar sig därför att säkerställa att du verkligen trivs i ditt rum och att inredningen lyfter dig även de där tröga dagarna. Ska du bara satsa på en detalj: byt ut mattan! Det allra vanligaste inredningsmisstaget vi gör är att vi lägger för lite pengar på mattan, dessutom köper vi på tok för små mattor. Vardagsrumsmattan SKA ta upp plats. Genom att låta mattan bli mer än bara ett nödvändigt ont kan du skapa ett vackrare och mer behagligt rum.

Tips 3: Ommöbleringen

För dig med noll kronor i budget eller tajta finanser efter jul- och nyårshelgen blir ommöbleringen ett naturligt val. Du behöver inte alltid gå ut på stan och köpa nytt. Ibland sitter felet inte i din inredning, utan snarare kanske i dina låsta tankebanor som förhindrar nya, kreativa impulser. Töm ett rum i taget helt och hållet och titta på det: skulle du verkligen möblera det så som det såg ut innan, om du skulle ställa in möblerna igen? Inte? Nej, precis. Gör om, gör rätt, gör nytt!

Tips 4: Konceptuell grönska

Är hemmet i övrigt ”on fleek” redan? Fantastiskt, då kan du med gott samvete luta dig tillbaka och istället fundera på hur du maximerar och höjer effekten med små medel. Blommor, vare sig du väljer snittväxter eller hederliga krukväxter, är ett ofta förbisett tips. Tänk gärna lite nytt och konceptuellt. Kanske kan du bygga naturliga hörnor eller skapa sköna oaser av grönska på oväntade ställen? Kör hårt!

Tips 5: Kontraster

Sist men inte minst: ett smart och kostnadseffektivt tips är att jobba mer med kontraster i hemmet, både vad gäller färg, material och former. Byt ut färgen på kuddar, plädar och prydnader. Komplettera dina trämaterial med koppar eller stål. Se över hur dina möbler står och vilka former du egentligen har hemma. Lek fritt med fantasin och släpp fram ditt inre barn.

Lycka till i vår!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike