Inred rätt för ett lättstädat hem

När du inreder bör du både tänka stilrent och praktiskt för att underlätta i vardagen. Om du till exempel väljer att satsa på den skandinaviska och minimalistiska stilen kommer det bli enklare att städa. Det säger sig självt att om du har färre saker så kommer det gå snabbare att göra rent. Köp aldrig någon möbel eller pryl om du inte kan säga exakt var den ska stå i hemmet och vad den fyller för syfte. Se också till att rensa ut med jämna mellanrum så du inte samlar på dig en massa saker i onödan.

Ta hjälp av en städfirma

Även om du tänker ta hjälp av städfirma är det värt att tänka på hur du ska inreda för att göra det så enkelt för dem som möjligt. Ett lättstädat hem gör att en städfirma snabbare kan beta av dina rum. Ett exempel är städfirman qleano.se/ som erbjuder en rad hushållsnära tjänster inklusive hemstädning. De har alltid en checklista som de går efter och som anpassas efter ditt hem. Om du har råd kan det vara värt att ta hjälp av hemstädning regelbundet eller när du själv inte har tid.

Tänk på höjden på dina möbler

För att göra dammsugningen så enkelt som möjligt är det viktigt att ha möbler med rätt höjd. Även om ingen vanligtvis tittar under soffan så kommer det samlas en massa damm här. Det är inte bara ofräscht utan kan orsaka allergier och andra sjukdomar. Du kan antingen lösa det genom att enbart ha möbler som går ner till golvet eller välja möbler som är höga nog att komma åt under med dammsugaren. Du bör också ha i åtanke att det samlas damm ovanpå dina möbler. Därför kan du till exempel välja en bokhylla som går upp till taket om du vill slippa att damma där.

Välj färg med omsorg

Som du säkerligen redan vet syns smuts och damm mycket tydligare på mörka och svarta möbler än på ljusa och vita möbler. Om du väljer inredning i glas får du räkna med att fingeravtryck och fläckar syns väldigt tydligt. Det kan vara värt att tänka på när du ska välja möbler. En barnfamilj kanske ska satsa på en mörk soffa där spill och kladd inte syns lika tydligt. Om du har barn är det också bra att välja en soffa där du kan ta bort och tvätta klädseln. Det kommer göra ditt liv mycket enklare. Bor du själv och vet att ditt hem lätt blir dammigt kanske du ska ha en vit eller ljus soffa? När det kommer till inredning bör du alltså tänka både på funktionalitet och hur det passar in i ditt hem för att få en så enkel vardag som möjligt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike