Två hemmiljöer

Min kompis gillar inte Billy-hyllor. Det är inte resursbrist som gör att hennes hem är mycket sparsmakat och det har att göra med att hon blivit inspirerad av sina resor till Sydamerika. I en del länder slänger man aldrig någonting utan tar vara på varje möbel man har. Om målarfärgen tar slut är det bara att fortsätta måla med en annan färg, därför kan vardagsrummet se ut som en polkagris.

I ett hörn ligger en lila kudde. En lågt hängande designerlampa svajar över en fåtölj från 1800-talet. Det finns också en vägg-pendyl av marockansk marmor. Min kompis är inte rädd för stilblandningar. Hennes senaste fynd är ett konsolbord i grå marmor. Stämningen blir elektrisk eftersom de olika elementen i rummet tillsammans gör atmosfären oberäknelig.

Inredning utan tanke

Mitt eget hem bågnade över av olika detaljer, jag hade en spegelvägg som den förre innehavaren hade satt upp. Det gick en blomster-bård längs vardagsrumväggen. Lindqvist-bokhyllorna hade jag haft sedan jag flyttade hemifrån. Jag kände också igen några av planscherna på väggarna från mitt pojkrum.

Min kompis hade fått mig att inse att möbleringen kan påverka sinnet så tillslut bestämde mig för att byta ut mina gamla vardagsrumsmöbler. Jag anlitade Myrorna som hämtar möbler gratis. ”Tyvärr” sa killen, när han fick syn på min soffgrupp, ”Det är ingen som vill köpa dem, de är i för dåligt skick.” Jag hade låtit slumpen avgöra min inredningsstil. Det finns faktiskt en stil som kallas shabby-chic, fast min version lutade nog mer åt shabby. Som tur var fanns det ett IKEA-varuhus i stan där jag kunde förnya mitt hem till ett bra pris. Jag fann ett par karmstolar och en bekväm fåtölj till extrapris.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike