Öka värdet på bostaden med enskilt avlopp och heminredning

Det finns flera sätt att öka en bostads värde i samband med en försäljning. Genom att inreda bostaden rätt blir den mer attraktiv och visar sig från sin bästa sida. Dock gäller det även att se till att bostaden har det som krävs för att den ska kunna öka i värde och vara attraktiv hos budgivare.

Ut med dasset, in med WC

Vissa saker höjer markant värdet på en bostad. En av dem är en WC, eller en vattentoalett på ren svenska. Funderar du på att sälja fritidshuset kan det därför vara en god idé att riva det där gamla dasset och installera en WC istället. Det är en stor åtgärd som kräver en hel del pengar, men det är värt det. För att kunna installera en WC krävs dock ett enskilt avlopp om fastigheten inte redan har ett. Men det är viktigt att känna till att det inte går att installera vilket enskilt avlopp som helst. Förr var det inte så noga med hur det mänskliga avfallet hanterades, men nu är det andra tider. För 50 år sedan gick det bra med en- och tvåkammarbrunnar. Idag är ingetdera godkända avloppsanläggningar för WC.

Ska du installera ett enskilt avlopp gäller det att installera en trekammarbrunn så att kommunen inte har något att klaga på. Är du osäker på om du kan installera en trekammarbrunn där du bor kan du anlita någon som kan inspektera marken och se om det går att gräva tillräckligt djupt. Med en trekammarbrunn och WC på plats blir fastigheten både modernare och mer intressant på bostadsmarknaden. Räkna med att få tillbaka pengarna flera gånger om i samband med en försäljning.

Inred rätt inför försäljningen

När en bostad ska säljas är det viktigt att inreda den rätt. Det är nämligen viktigt att bostaden ser representativ ut på bilderna hos mäklaren då de fungerar lite som en reklamkampanj för bostaden. Genom att inreda bostaden rätt kan bostaden visa sig från sin bästa sida. Se till att ta bort allt skräp och bråte som tar upp onödig plats och inred bostaden enkelt och stilfullt för att öka värdet på den.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike