Färgernas betydelse för hälsan

Färgerna omkring oss påverkar hur vi mår och man kan åstadkomma olika former av sinnesstämningar genom olika färgval. Att välja rätt färg i sitt hem är därför viktigt för att vi ska må så bra som möjligt.

Det har visat sig att färger påverkar oss mer än vad man kan tro, så pass mycket att man till och med har skapat rosa fängelser som ett sätt att lugna de intagna, då färgen rosa sägs ha en lugnande effekt. Tänk därför på vilka färger du bör välja när du ska måla om hemma.

Ta gärna hjälp av www.k3måleri.se med målningen för att få det ordentligt gjort. De kan även hjälpa dig med att få fram exakt rätt nyans av en färg, vilket är viktigt med tanke på att en varm färg kan göras kallare och tvärtom. Därför är det bra att hitta en nyans som passar just dig och dina behov perfekt, oavsett om det gäller att tapetsera eller måla om.

Färgernas betydelse

Har du lätt för att frysa, känna dig orolig eller trött? I så fall bör du välja färger i ditt hem som stimulerar dig på rätt sätt. Här kommer en liten lista på olika färger och dess egenskaper:

  • Blått är en kall färg som sägs ge ro och stärka kreativiteten
  • Grönt är harmoniskt och sägs vara läkande
  • Rött är en varm färg och i lagom dos kan den göra att vi känner oss mer alerta
  • Gult piggar upp och gör oss gladare
  • Rosa sägs vara en lugnande och kärleksfull färg

Det finns många ställen på nätet där man kan fördjupa sig i färger och dess påverkan på kroppen. Så välj färg efter hur du är som person och vad du behöver för att må bra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike