Lär dig inreda enligt feng shui!

Att inreda enligt feng shui är enklare än vad man tror, eftersom man bara behöver följa de fem elementen som finns inom denna lära. Gör man detta sägs det att man kan skapa ett lugnt och harmoniskt hem med goda energier!

Feng shuis historia

Feng shui är en kinesisk lära som har funnits i över 3000 år. ”Feng” betyder vind och ”shui” betyder vatten. De första idéerna om feng shui går att hitta i riternas bok, vilken är en av fem böcker inom konfucianismen – här finns mer information om detta. Idag används metoden för inredning av ett hem eller en arbetsplats men från början användes metoden för att placera gravar på ett sätt som skulle skapa goda energier.

Så inreder du enligt feng shui och de fem elementen

Enligt feng shui så finns det alltså fem element och dessa består av vatten, metall, jord, eld och trä. För att få in elementen i inredningen ska man se till att ha färger och material som påminner om eller är gjorda av varje element.

Vatten: Se till att ha glas och speglar, färger som går i blått och kanske en tavla eller bild på vatten.

Metall: För att få in denna energi i hemmet ska färger som grått eller vitt finnas på väggar eller kuddar och inslag av järn eller metall på möbler.

Jord: Finns till och behövs för att skapa en inre känsla av frid och stabilitet. För att få in denna energi i inredningen ska man använda sig av material som granit eller kakel och färger som sand, beige och taupe.

Eld: Genom att inreda med färger som rött och gult, ha en eldstad eller detaljer som är i formen av en triangel eller stjärna, så sägs dessa energier infinna sig i hemmet.

Trä: Inred med gröna växter och blommor, färger i brunt och bilder eller tavlor av skog.

Följer du dessa elements färger och former har du inrett enligt feng shui! Om du vill lära dig mer om inredning kan du kika in på arstidensstockholm.se. .

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike