Tidlös inredning

Det är få saker som återkommer frekvent genom inredningens historia. Det mesta kommer och går, vissa färger är inne en period och ute nästa. Men, en sak som består och som har varit en del av heminredning i flera decennier är växter av olika slag. Nedan hittar du mer information om hur du kan använda växter som en del av din inredning.

Välj rätt växter

Att göra växter till en naturlig del av din heminredning behöver inte vara särskilt svårt eller dyrt. Det gäller att välja bra växter och produkter som håller. Det kan förstås vara fint att någon gång emellanåt kosta på dig en fin bukett snittblommor, men du kan också odla snittblommorna själv i din egen trädgård.

Det finns förstås andra växter än snittblommor. Både ätliga och oätliga växter fungerar alldeles utmärkt som fina inredningsdetaljer. Ett bra tips för dig som inte har inrett med växter tidigare är att välja växter som håller länge. Det vill säga, skippa snittblommorna och välj istället en vacker och lättskött krukväxt. Några bra exempel att välja på är Svärmorstunga och olika former av så kallade Garderobsblommor. På det sättet får du en bra bas att utveckla din gröna oas med.

Om du har en trädgård eller uteplats är det förstås både lätt, roligt och givande att odla sina egna växter. Det finns till exempel få växter som lyfter din köksmiljö så mycket som en egenodlad chili eller egenodlade kryddväxter av olika slag. På det sättet ser köket både mer inbjudande ut och så luktar det fantastiskt gott.

Det finns förstås växter som mår bäst av att stå i fönster och bor du på en mindre yta med ett begränsat antal fönster kan det förstås bli ett problem. Däremot kräver inte alla växter den typen av ljus. De lättskötta växterna nämnda ovan kräver inte alls samma ljus exempelvis. Det går också bra att ha vissa tåliga växter i badrummet. Det gäller framför allt växter som gillar fukt och som inte kräver lika mycket ljus. Men har du ett badrumsfönster är det naturligtvis att föredra.

Oavsett vilken typ av växter du väljer så kommer de garanterat att göra ditt hem till en trevligare plats att vara på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike