Ernst Kirchsteiger

Det är inte många som har undgått den glade inredaren Ernst Kirchsteiger som synts i teverutorna sedan tidigt 2000-tal. Med en förkärlek för varsam renovering, stilren inredning och god mat guidar han och inspirerar svenska folket till ett härligt leverne där vi omgivna av vackra saker, uppmanas att stanna upp och njuta av nuet. Ernst är en riktigt mångsysslare och det framgångsrika företag han nu driver i sitt eget namn tillgodoser marknaden med inredningsprylar, mat, vin och teveprogram. Han säger själv att det i grund och botten handlar om kärleken till måltiden, drycken och skapandet och att de tillsammans bildar livets väsentligheter. Något vi svenskar inte är sena att hålla med om. Läs vidare för att få reda på hur allt tog sin början.

Ernst nu och då

Ernst Kirchteger föddes 1957 i Värmlands län. Han har en polsk mor och en österrikisk far, något som speglas i hans matlagning där han gärna hämtar inspiration från andra länders kök. Ernst jobbade som kock under sitt tidiga yrkesliv och som inredare på IKEA innan tevekarriären tog fart. På SVT ledde han det oerhört populära programmet Sommartorpet mellan 2000-2007 och gick därefter över till TV4. Ernst har tuffa krav på husen han renoverar och han kräver att huset i sig ska vara en utmaning och en bra plats med snälla människor. Mannen med de vänliga ögonen har alltid tyckt om att skapa och redan som 13-åring ställde han ut sina tavlor i Folkets Hus, och sålde då slut på alla. Ett utav Ernsts favoritländer är Italien och han äger ett hus i Toscana. Det är också därifrån många utav hans recept härstammar. Ernst bor i Örebro tillsammans med sin fru Ulla.

Att inreda sitt hem trivsamt

Inspiratören Ernst Kirchsteiger förespråkar att i det enkla bor det vackra, vilket är något som många håller med om men kanske inte efterlever. I våra stressiga liv är det lätt hänt att hemmet hamnar på efterkälken och att inredning bortprioriteras. Det behöver dock inte vara särskilt tidskrävande att skapa ett hem som man trivs i. Det första som kan rekommenderas är att städa ut allt skräp som bara tar plats på öppna ytor och i överfulla förråd. Kör ett par varv till återvinningen och lämna in kläder och andra prylar som inte används till välgörenhet. Skapa sedan en överblick av hemmet och skriv ner vad som kan återanvändas och vad som kan tänkas behövas. Hos reciva.se kan man jämföra lån om det är så att man behöver ett extra tillskott för att kunna köpa ny trivsam inredning. Välj ut favoritmöbler och dekorera med levande växter. Låt öppna ytor förbli just öppna och ha som vana att plocka upp saker som tar upp onödig plats.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike