Utbilda dig till inredningsdesigner

Inredningsdesigner är ett yrke som det finns allt större efterfrågan på idag, i takt med att svenskar sätter allt högre värde på att ha en inredning hemma som både är trendig och passar deras egen personlighet. Lyckligtvis finns det flera vägar att gå för den som vill utbilda sig till inredningsdesigner.

brick-wall-1850095_960_720Det krävs ingen särskild utbildning för att bli inredningsdesigner, eftersom det inte är en skyddad yrkestitel. Så länge man känner att man har kompetensen för det kan man med andra ord arbeta som inredningsdesigner. Det finns kurser i inredningsdesign på flera folkhögskolor, liksom hos fristående kursanordnare.

Om man vill gå ett steg längre kan man utbilda sig till inredningsarkitekt. Till skillnad från inredningsdesigner är detta en skyddad yrkestitel, vilket betyder att man måste ha gått en högskoleutbildning i ämnet. Som inredningsarkitekt har man därför möjlighet att ta sig an ett bredare spektrum av uppdrag, då man också har en bredare kompetens.

Något man måste vara beredd på innan man ger sin in på någon av dessa utbildningar är dock att man som både inredningsdesigner och inredningsarkitekt sannolikt kommer att få jobba som egenföretagare, med allt det innebär att driva ett eget företag. Om man verkligen vill undvika att starta ett företag, men ändå vill arbeta som inredningsdesigner, finns dock en annan lösning. Med hjälp av Frilansfinans kan man nämligen fakturera utan företag, och därmed koncentera sig på prydnadskuddar, tapeter och mattor istället för momsdeklarationer och bokföring.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike