Tips då du ska styla om ditt hem

 

Så vad är då dessa fantastiska tips som ska hjälpa en på traven till ett nytt och fräscht hem? Låt oss börja med dom större förändringarna för att skapa en känsla av tid och rum. Dom allra flesta av oss har upprepade gånger hört att ljusa färger förstorar och visst ligger det något i det. Tapeter eller målade väggar som har mycket mönster eller mörkare färger kan ge ett intryck att att rummet krymper. Visst kan det vara fruktansvärt snyggt med ett par plommonfärgade väggar, men det är inte den vägen du ska gå om du önskar få ett rum att se större ut. Välj ljusa färger, det behöver inte vara vitt, men se till att ljuset har en möjlighet att reflekteras på ett smickrande sätt.

Sen har vi nästa stora förändring. Möbler.

En ny soffgrupp kan förändra ett helt hem. Det kan ibland räcka med enbart det för att man ska känna att den tråkiga, vardagliga känslan är borta. Samma princip gäller för stora golvmattor. En golvmatta kan på ett mycket enkelt sätt förändra hela stämningen i ett rum och höjer ofta mysfaktorn betydligt.

One young man is lying down on the floor after a hard days work painting his new apartment.

Börjar man sen kolla på de lite mindre och mer ekonomiska förändringar som många ofta väljer att göra brukar nya gardiner ligga rätt högt upp på listan. Gardiner är ofta bland det första man lägger märke till i ett rum, speciellt om du har längre gardiner som går från golv till tak. Gardiner finns i alla olika färger och med miljontals motiv, men det tar också upp en del fokus i rummet. Se till att gardinerna sticker ut, men samtidigt smälter in bra i rummet och tillsammans med resterande inredning.

Att välja ljushållare eller tavelramar är sällan ett stort problem. Antingen är du den som föredrar diskretare, stilrena prydnader och dekorationer, eller så är du den som älskar att blanda klara färger i alla möjliga former. Oavsett vilken typ du är personligen när det kommer till ditt val av inredning så är det ett gott råd att alltid börja med det större förändringarna först. Se till att vara 100% säker på ditt val av soffa eller säng. Det är betydligt jobbigare att byta soffa för att man är missnöjd, än det är att byta taklampa t ex.

För mer tips och information om lite annorlunda svenska designers kan du kika här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike