Så inreder du med böcker

Böckerna som man har i sitt hem kan verkligen visa vilken personlighet man har. Varför inte använda dem i inredningen för att skapa ett unikt hem med hög trivselfaktor? Eftersom böcker ofta kommer med vackra färger och ibland bilder på omslagen kan man skapa en trevlig effekt där man leker med nyanserna. Det enklaste sättet att inreda med böcker på är att jobba med olika hyllor. Du sätter helt enkelt upp hyllor som ger den visuella effekten du vill ha, som till exempel geometriskt och modernt eller en mer traditionell stil.

Bohemiskt eller traditionellt

För den bohemiska stilen kan man med fördel inreda utan att rada upp böckerna på hyllor. Lägg dem då i travar på varandra och skapa höga och låga staplar som du placerar ut i rummet. Det krävs ganska mycket böcker för att göra detta och man behöver även se till att man är bra på att balansera dem, men lutar du dem mot en vägg går det säkert bra. Andra smarta sätt att inreda med böcker på är som sagt att använda sig av hyllor. Vill du ha det där traditionella biblioteket där det ser ut som om en professor skulle kunna sitta i? Då ska du investera i rejäla hyllor som går från tak till golv. Köp gärna någon eller flera encyklopedier att ställa ut i hyllorna.

Roliga projekt som du kan göra själv

Med geometriska hyllor kan vi skapa ett modernt och iögonfallande intryck i hemmet. Sätt upp diamantformade hyllor eller cirkelformade där böckerna blir som en spiral när du staplar dem på hyllan. Eller varför inte skapa ”osynliga” hyllor så det ser ut som att böckerna bara sitter på vägen utan att något håller upp dem? På Byggmax.se kan du köpa många bra hyllor till ett billigt pris, så det är värt att besöka om du ska sätta igång med ditt projekt. Tänk på att du inte bara behöver tänka på hyllor om du vill inreda med böcker. Om du vill ha väggdekorationer till exempel kanske du kan göra ett kollage med bokomslag? Det finns många olika DIY-projekt som innefattar böcker. Hitta inspiration från sidor som Pinterest och sätt igång.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike