Sätt fokus på väggarna

Väggarna är ett mycket viktigt element i varje inredning, då de utgör bakgrunden för allt annat. Bara för att väggarna är bakgrund till möblemang och dekorationer, behöver det dock inte betyda att de försvinner i bakgrunden – det finns många olika sätt att sätta fokus på väggarna, så att de blir en effektfull del av inredningen och ett blickfång i rummet.

Ett tips för att skapa en verkligt effektfull fondvägg i rummet är till exempel att sätta upp en fototapet. Man kan bland annat beställa fototapeter på Photowall.se, där det går att dels välja bland ett stort antal färdiga bilder, dels skapa fototapeter från sina egna bilder. En fototapet kan med andra ord vara ett sätt att skapa ett helt unikt och personligt rum.wallpaper-1659441_960_720

Det är dock inte bara med tapeter som man kan skapa en unik och effektfull vägg. När man målar väggar behöver man till exempel inte begränsa sig till att måla rakt upp och ner och täcka hela väggen – man kan experimentera med olika former. Det kan till exempel vara mycket effektfullt att skapa en slags horisont i rummet genom att måla den övre halvan av väggen i en färg, och den undre i en annan. Man kan också skapa en mer distinkt form, till exempel genom att måla trianglar som liknar bergstoppar, eller varför inte cirklar i olika storlekar, som blir som bubblor på väggen? Denna effekt kan bli olika framträdande, beroende på om man väljer kontrasterande färger eller samma färg i olika nyanser.

Det går även att göra samma sak med tapeter, om man till exempel skulle ha tapetstuvar hemma som blivit över från en tidigare renovering, eller från de övriga rummen i hemmet under en pågående renovering. Man kan då klippa ut de former man själv vill från stuvarna, och sätta upp dem på väggen med hjälp av tapetklister. För att helhetsintrycket av väggen inte ska bli för rörigt är det bra att tänka på att välja tapeter med någon gemensam färg som röd tråd.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

spike